Kundservice 35 10 62 00 | Email: Kundeservice@roba.dk 

Cookie- & Integritetspolicy

  1. Företagsinformation
  2.  Vad är Cookies?
  3.  Så rensar och blockerar du cookies
  4.  Syftet med cookies på vår hemsida
  5. Gemius webstatistik
  6.  Google Analytics
  7. Annonsnätverk
  8. Hantering av personuppgifter

Företagsinformation

Roba.dk
Kliplev Søndergade 10,
6200 Aabenraa
Telefon: +4535106200
Email: kundeservice@roba.dk

Vad är Cookies?

Shopsystemet anvender såkaldte cookies til styring af indholdet i indkøbsvognen.
Shopsystemet använder så kallade cookies till att hantera innehållet i inköpskorgen.

En cookie är blot en liten textfil som sparas på din dator. Dessutom är de möjligt att be systemet spara adressinformation till nästa gång. Om man vill ta bort en cookie vid ett senare tillfälle kan man göra detta via sina browserinställningar. På internet explorer till exempel, klickar man på menyn under ”funktioner” och ”internetinställningar”.

Så rensar och blockerar du cookies

Hantering av cookies

Syftet med cookies på vår hemsida

Teknisk funktionalitet, så att vi kan spara dina inställningar.
Webb-trafik, så vi vet hur många som besöker vår hemsida och kan dokumentera detta för annonsörer.
Målinriktning av annonsering, så att vi kan visa dig de annonser vi tror är mest relevanta för dig, samt hur ofta samma annons visas.

Hantering av personuppgifter

Personuppgifter ges aldrig vidare till tredjepart, om inte du själv uttryckligen har gett samtycke till detta och vi insamlar aldrig personuppgifter utan att du själv har gett oss dessa uppgifter vid registrering, köp eller deltagelse i undersökningar etc.. Här samlar vi information om namn, address, postnummer, mail, kön, ålder, marknadsföringspreferenser samt kunskap i olika ämnen.

 

Personuppgifterna används till att genomföra köp, eller till den service som uppgifterna är insamlade i samband med. Därutöver används uppgifterna till att öka vår kännedom till dig och sitens övriga användare. De kan till exempel vara enkäter och analyser vars syfte är att förbättra våra produkter, tjänster och erbjudanden samt till att göra analyser så att vi kan ge dig relevanta erbjudanden och informationer baserat på dina intressen.

Kontakt angående personuppgifter
Om du vill ha tillgång till de uppgifter som är registrerade om dig hos Roba, eller om de registrerade uppgifterna är felaktiga hänvisas du att kontakta oss på kundeservice@roba.dk eller telefon +45 28 60 79 83. Du har rätt till att begära information om de personuppgifter vi har om dig och du kan protestera mot en registrering enligt Persondatalagen .

Vi skyddar din information
Enligt persondatalagen ska dina uppgifter sparas säkert och förtroligt. Uppgifterna lagras säkert och konfidentiellt på datorer med begränsad åtkomst och i kontrollerade faciliteter. Säkerhetskontrollen revideras fortlöpande för att vi alltid skall kunna hantera användaruppgifterna försvarligt med hänsyn till dina rättigheter. 100% säkerhet vid överföringar på internet kan inte garanteras. Det finns risk för att andra otillbörligen tilltvingar sig åtkomst till upplysningarna när de skickas och lagras elektroniskt, och du lämnar därför ut dina personuppgifter på eget ansvar.

Personuppgifter tas bort eller anonymiseras löpande allt eftersom ändamålet som de blev samlat in till avslutas. Personuppgifter sparas i högst 12 månader efter användning.

Den snabba utvecklingen på internet betyder att ändringar i våras hantering av personuppgifter kan bli nödvändiga, och vi förbehåller oss därför rätten att ändra eller uppdatera de nuvarande riktlinjerna för hantering av personuppgifter. Om detta blir aktuellt så uppdateras “Senast uppdaterat” i botten av denna sida. Om det handlar om omfattande ändringar så kommer vi även att ge besked om detta via vår webbsida.

Du rätt till att begära ett utdrag av de uppgifter som har registrerats om dig.
Om en uppgift är felaktig eller irrelevant så har du rätt att kräva att den rättas eller tas bort. Dessa rättigheter har du enligt Personuppgiftslagen. Som registrerad hos oss så har du alltid rätt att invända mot registreringarna. Dessutom så har du också rätt till att närsomhelst återkalla ditt samtycke. Du kan klaga över behandlingen av personuppgifter och data om dig. Klagomålet skall skickas till Datainspektionen, jf. persondatalovens § 58, stk. 1

 

Personuppgifter
Var uppmärksam på att all användning av hemsidan är anonym. Vi samlar inte in personuppgifter om du inte aktivt väljer att ge oss dem genom att till exempel köpa en vara, startar prenumeration av nyhetsbrev eller liknande. Lämnade uppgifter vidarebefordras eller säljs inte på något sätt vidare till tredjepart. Roba vidarebefordrar din orderbekräftelse till Trustpilot.dk med syftet att förbättra vår kundservice.

 

Nödvändiga cookies
Detta är cookies som är absolut nödvändiga för att du ska kunna navigera på webbplatsen och använda de funktioner som finns där. När du till exempel lägger till produkter i din kundvagn använder vi en cookie för att komma ihåg vilka produkter som du har lagt där.

  • Hemsidans innehåll är lagrat och administrerat av WordPress CMS plattform. De betyder att vi vanligtvis sparar fölgande data: Retain inactive accounts 60 månader. Sparar ”väntade ordrar” i 365 dagar. Vi sparar ”fel” i ordren i 365 dagar. Vi sparar ”annullerade” ordrar i 365 dagar. Vi sparar ”genomförda” ordrar i 60 månader. Ovanstående val är baserat på köpslagens rekommendationer.

Preferenscookies

Dessa cookies används för att säkerställa bästa möjliga användarupplevelse på hemsidan. Det är t.ex. valda preferenser som språk eller val som gör navigeringen enklare. Inga personuppgifter samlas in med den här typen av cookie.

  • Videor som är inbäddade på sidan är via YouTube. YouTube använder bl.a. cookies för att registrera vilka videor som visas och hur mycket av videon du har sett. YouTube-cookies är så kallade Flash-cookies.

Drifts- och optimeringscookies
Dessa cookies används för driften av hemsidan. Det kan t.ex. röra sig om att räkna antalet besökare eller annan information som ska användas för analyser. Dessa cookies kan i begränsad omfattning samla in data som kan hänföras till den enskilda användaren.

  • Vi använder Google Analytics för att analysera hur besökarna använder webplatsen. Den information som cookies samlar in om ditt besök (trafikdata, inklusive din IP-adress) skickas till och lagras på Googles server i USA. Du kan inaktivera cookies från Google Analytics här: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout
  • Hemsidan använder cookies från Gemius, som registrerar internetförbruk på marknadsnivå och på tvärs av olika hemmasidor. Mätningen lever upp till lagarna på området inklusive persondatalagen, ICC/ESOMAR International Code of Marketing and Social Research Practice, och ger enbart internetbeteende vidare i samlad form och inte individuellt om enskilda pesoner. Se t.ex. fdim.dk/statistik Gemius registrerar inte personupplysningar med mindre du själv uttryckligen ger tillstånd till det. Detta kan ske t.ex. när man utfyller frågeformulär. Du kan avstå från att ingå i Gemius-mätningen här: http://optout.hit.gemius.pl/removeDK.php Den dataansvarige för Gemius cookies är Danske Medier Research, Skindergade 7, 1159 København K, Danmark. Databehandlaren är Gemius S.A., Woloska 7, 02-675 Warszawa, Polen. Gemius Denmark ApS har adress på Dampfærgevej 3 st. th., 2100 København Ø. Om du har frågor till behandlingen av upplysningar och data eller önskar använda dina rättigheter kan du kontakta Gemius Denmark ApS.

Marknadsföring 
Dessa cookies används för att följa användare under deras besök på flera hemsidor. Dessa cookies kan användas för att skapa profiler som visar vilka sökningar varje användare har utfört eller vilka sidor de har besökt. Dessa cookies kan lagra data som identifierar den enskilda användaren eller som innehåller specifik information om användaren. Anonyma data kan delas med tredje part.

  • Med Ad This kan du har möjlighet att dela sidans innehåll i sociala nätverk. När du delar, lagrar vi cookies som samlar in information om vilka sidor du delar och i vilka sociala nätverk du delar dem.
  • Cookies från Facebook används för att visa en ”gilla”-knapp och information om vilka av dina Facebook-vänner som gillar. Facebook ger dessutom tillgång till ett statistikverktyg (Facebook Insights), som visar information kring användningen av Facebook.

Radera/undvik cookies

Du kan alltid avvisa cookies på din dator genom att ändra inställningarna i din webbläsare. Var dessa inställningar finns beror på vilken webbläsare du använder. Du ska dock vara medveten om att om du gör det, är det många funktioner och tjänster som du inte kan använda eftersom de kräver att hemsidan kommer ihåg dina val. På din dators avancerade cookieinställningar kan du specifikt välja att avvisa cookies från Robas hemsida.

Du kan även radera cookies från din browser genom att följa en av dessa vägledningar:

Internet Explorer: http://windows.microsoft.com/da-dk/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-11-win-7

Mozilla Firefox: http://support.mozilla.com/da/kb/Deleting%20cookies

Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=da

Registrering af oplysninger

Personliga uppgifter som registreras hos kundeservice@roba.dk blir aldrig sålda, delade eller tillgängliga för tredjepart.

Persondatapolitik:

Personliga uppgifter som registreras hos ROBA.DK blir aldrig sålda, delade eller tillgängliga för tredjepart.

All information förvaras tryggt och säkert och är bara tillgängliga för betrodda medarbetare hos ROBA.DK.

I förbindelse med evt. elektronisk betalning används en säker, krypterad metod via Webshopsystemet.

Vid ett köp begär vi namn, adress, telefonnummer och e-mailadress.

Dessa informationer används endast till behandling av själva ordern. Informationerna transmitteras och lagras elektronisk i en okrypterad form och sparas i 5 år.

Vi säkrar oss att de alltid sker med ditt samtycke, när vi samlar in personuppgifter via vår hemsida. På så vis är du alltid informerad om precis vilka uppgifter som insamlas och varför.

Som registrerad hos ROBA.DK har du i det omfång som det behandlas personuppgifter om dig, enligt persondatalagen rätt till att få upplyst vilka personupplysningar som relateras till dig. Om det visar sig att de upplysningar eller data om dig är felaktiga eller missvisande har du rätt till att kräva dessa korrigerat, raderade eller blockerade. Du kan alltid protestera mot hur upplysningar om dig behandlas. Du kan också när som helst återkalla ditt samtycke. Du har möjlighet för att klaga över behandling av upplysningar och data angående dig. Klagomål skickas till ROBA.DK via e-mail kundeservice@roba.dk.

 

Själva ”kontraktet” sparas inte hos ROBA.DK på ett sånt sätt, så att du senare kan logga in och se/ändra status.

Dessutom registrerar vi IP-adressen som köpet utförs ifrån.

Vi skickar ett mail ca 10 dagar efter ditt köp för att höra din bedömning.

Man kan dessutom valfritt skriva upp sig på en maillista (nyhetsbrev) hos ROBA.DK och på så vis löpande få nyheter och annan information från ROBA.DK

Denna service kan närsomhelst på- och avregistreras som man själv önskar.

Vi ger, i enlighet med persondatalagen, på begäran ut de registrerade uppgifterna samt raderar dem i de omfång som önskas.

Stäng meny
0
×
×

Kundvagn